Skip to content

Bio

Potrettikuva Marja Väänäsestä.
Kuvailu: valokuva Marja Väänäsestä, vaaleaihoisesta ja vaaleahiuksisesta henkilöstä, jolla on kasvoillaan suuret tummanvihreät silmälasit. Hänellä on vihreät silmät ja syvänsininen kauluspaita ja hän hymyilee leveästi katsoen kameraan.

Marja Väänänen

psykoterapeutti, kouluttaja ja yhteyksien mahdollistaja

”Olen kouluttautunut perhe-, pari- ja yksilöpsykoterapeutiksi Seattlessa, Yhdysvalloissa. Muutin Suomeen vuonna 2015 ja tavoitteeni oli ymmärtää miten maailmalla oppimani työkalut soveltuvat täällä psykoterapiassa ja yhteistyössä eri ammattikuntien kanssa. Olen vuosien aikana jakanut huomioita eri työyhteisöissä toimiville yksilöille ja palautteen myötä olen saanut vahvaa komppia Kollaboraation perustamiselle. 

Koulutukseni pohjautuu systeemiteoriaan ja metodeja löytyy moneen lähtöön kuten meitä ihmisiäkin. Monikulttuurisissa ympäristöissä tulee ymmärtää mitkä tekijät jarruttavat tiedonkulkua tai luovat ennakkoluuloja. Suomi ei ole poikkeus – tämä maa on moninaisuutta pullollaan ja hyvä niin.

Olen harjaantunut katsomaan ihmisyyttä kokonaisvaltaisesti osana systeemejä, joiden vaikutukset tunnistan rasismista elitismiin. Vaikka olenkin tehnyt työtä ihmisten ja yhteisöjen kanssa pitkään, edelleen erilaiset solmukohdat kiehtovat minua. Työssäni näen kuinka tärkeää on luotettava, avoin ja suora kommunikaatio toisten ammattilaisten kanssa, jotta asiakkaamme eivät kuormitu entisestään.”

Potrettikuva Isa Hukasta.
Kuvailu: valokuva Isa Hukasta, vaaleaihoisesta ja siilitukkaisesta henkilöstä, joka hymyilee ja katsoo kameraan. Hänellä on valkoista ripsiväriä, ovaalit silmälasit ja yllään syvänsininen kauluspaita, jossa on tummanpunaisia kuvioita.

Isa Hukka

fasilitoija, kouluttaja ja kriittinen ajattelija

“Olen Stadissa asuva fasilitoija. Suomessa ja kansainvälisesti olen kehittänyt ‘kokonaisvaltaisen saavutettavuuden prosessia’, sisällyttäen fasilitointiin traumatietoisuuden ja itsearvioinnin menetelmiä. Duunissani olen oivaltanut, että iso osa esteellisyydestä johtuu puutteellisesta kommunikaatiosta. Saavutettavuustyö on olennaisesti kommunikaation jumppaamista.

Viime vuosina olen kouluttanut saavutettavuudesta, rampataiteesta ja vammaisuudesta kulttuurin ja taiteen kentällä. Olen valmistunut valtiotieteiden kandiksi käytännöllisen filosofian oppiaineesta Helsingin yliopistosta, painottaen opinnoissani feminististä teoriaa. Keskeistä minulle on kaikenlainen vuorovaikutuksellisuus, joka näkyy esimerkiksi teorian ja tiedon sitomisessa käytäntöön.

Monialainen näkökulmani on kehittynyt eri rooleissa ja ympäristöissä opetuksen, kasvatuksen ja taiteen kentillä. Menetelmäni kumpuavat rampatodellisuudesta ja ovat yleisesti sovellettavissa. Työni tavoite on kestävän työkulttuurin, terveen kriittisyyden ja sisällyttävän kollektiivisuuden mahdollistaminen.”